MEDICINSKA AKUPUNKTURA

Zdravilna terapevtska metoda

KAJ JE MEDICINSKA AKUPUNKTURA?


Medicinska akupunktura je zdravilna, plemenita terapevtska metoda zdravljenja, ki izvira iz kitajske medicine in je v klasični medicini sprejeta kot metoda zunanjega zdravljenja notranjih bolezni. Akupunktura vzpostavlja harmonijo telesa, dviguje življenjsko energijo in uravnava hormonsko ravnovesje, ki se v času bolezni poruši. Začetki akupunkture segajo 5000 let v preteklost. V Evropo je akupunktura prišla v 17. stoletju, od takrat se jo uporablja kot alternativno metodo zdravljenja odraslih in otrok. Svetovna zdravstvena organizacija priznava akupunkturo od 1976. leta, ko je izdala seznam bolezni priporočenih za zdravljenje z akupunkturo. Prvi uradni študij akupunkture je bil uveden v Franciji. Danes se na tisoče zdravnikov v svetu ukvarja z akupunkturo. V Sloveniji uporabljamo akupunkturo od 1986. leta, ko je bilo ustanovljeno združenje za akupunkturo v okviru Slovenskega zdravniškega društva.


KDAJ PRIPOROČAMO MEDICINSKO AKUPUNKTURO?


zdravljenje bolečin v hrbtu z akpupunkturo

PRI BOLEČINAH V HRBTENICI, SKLEPIH IN NOGAH


Medicinska akupunktura lahko zmanjša akutne in kronične bolečine v hrbtenici (v vratu, prsnem delu, križu), bolečinah v sklepih in nogah. Za zdravljenje z medicinsko akupunkturo se odločajo tudi osebe z degenerativnimi sklepnimi spremembami, osteoartrozo in revmatoidnim artritisom.

zdravljenje respiratornih težav z akupunkturo

PRI RESPIRATORNIH BOLEZNIH


Medicinsko akupunkturo uporabljamo za zdravljenje bolezni dihal, kot so vnetje sinusov in nosne votline, seneni nahod ter lažje oblike astme in bronhitisa.


zdravljenje prebavnih težav z akupunkturo

PRI TEŽAVAH S PREBAVILI


Medicinska akupnktura vam uspešno pomaga pri težavah s prebavili, kot so krči požiralnika in kardie, zgaga, razdražljivo črevo in kolitis, gastroptoza, akutni in kronični gastritis, povečana želodčna kislost (tj. refluks), kronična razjeda na dvanajstniku (protibolečinsko delovanje), akutna razjeda na dvanajstniku (brez zapletov), crohnova bolezen, zaprtje, driska, akutna bacilarna driska, paralitični ileus, obolenja jeter, idr.


zdravljenje nevrološko mišičnih bolezni z akupunkturo

PRI NEVROLOŠKO-MIŠIČNIH TEŽAVAH


Migrene, glavoboli, Menierjev sindrom, vrtoglavice, slabost in nočno mokrenje.


PRI OSLABLJENEM IMUNSKEM SISTEMU


Če je ravnovesje v telesu porušeno, prihaja do različnih motenj v telesu, ki pripeljejo tudi do zmanjšanja odpornosti imunskega sistema. Z medicinsko akupunkturo ponovno vzpostavimo ravnovesje v pretoku življenjske energije, ki potuje po meridianih.


zdravljenje ginekoloških težav z akupunkturo

PRI GINEKOLOŠKIH TEŽAVAH


Medicinska akupunktura se pri ginekoloških boleznih uporablja za zdravljenje bolečinskih stanj, psihosomatskih seksualnih motenj in funkcionalnih motenj. Za zdravljenje z akupunkturo se odločajo osebe z menopavznalnimi težavami, bolečinami v trebuhu, težavami z neplodnostjo, težavami z libidom in težavami z menstruacijo.


zdravljenje psihosomatskih težav z akupnkturo

PRI PSIHOSOMATSKIH TEŽAVAH


Z akupunkturo lahko pomagamo pri blažji depresiji, anksioznosti, motnji spanja, izgorelosti (burn out), zasvojenosti (nikotin,…) in motnjah prehranjevanja.


zdravljenje športnih poškodb z akupunkturo

PRI ŠPORTNIH POŠKODBAH


Uspešnost medicinske akupunkture se kaže tudi na področju športa, saj jo uporabljamo pri zdravljenju različnih zvinov, pri rehabilitaciji po poškodbah in udarcih ter za utrjevanje psihične pripravljenosti ljubiteljskih športnikov in tekmovalcev.Imate vprašanje?

Vaša vprašanja nam lahko posredujete v spodnjem obrazcu. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.*

Dovolim pošiljanje mojih podatkov. Zgoraj vnešene podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Obrazec bo poslal vnešene podatke na naš kontaktni naslov info@sarastudio.si. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja ali rezervacije termina iz naše baze prejetih e-pošt, nam prosimo pišite na info@sarastudio.si.

 


INFORMACIJE IN NAROČANJE

+386 (0)31 363 348; +386 (0)5 73 41 281

VPRAŠAJTE ZA NASVET

info@sarastudio.si

NASLOV

Partizanska cesta 37 a
6210 Sežana

INFORMACIJE IN NAROČANJE

+386 (0)31 363 348; +386 (0)5 73 41 281


VPRAŠAJTE ZA NASVET

info@sarastudio.si


NASLOV

Partizanska cesta 37 a
6210 Sežana

logo-Sara-studio-Sezana-akupunktura-bioresonanca-bel

V našem studiu z uveljavljenimi metodami zdravljenja poskrbimo za vaše zdravje, počutje in kakovostno življenje.

Sara Studio d.o.o.

Partizanska cesta 37 a
6210 Sežana

T: +386 (0)5 73 41 281,
+386 (0)31 363 348

E: info@sarastudio.si

2020 Sara Studio d.o.o. | Zasebnost | Politika piškotkov | Izdelava strani: SONUM